Vad är Liquid Creatine?

Flytande kreatin är kreatinmonohydrat i flytande form. Det är en kosttillskott produkt som är utformad för att ge energi för ansträngande träning. Det används också för att hjälpa människor att få muskler, öka deras vikt och bli starkare. Av dessa skäl är det populärt i kroppsbyggnad och vissa sporter, som fotboll, cykling och basket.

Innan du använder flytande kreatin är det viktigt att läsa instruktionerna och bestämma den rekommenderade dosen baserat på en persons ålder och nuvarande vikt. Varje märke kan ha en annan potens, och därför kan olika doser rekommenderas. Dessutom rekommenderar vissa märken att användarna tar kreatin flera gånger om dagen i flera dagar i rad. Efter att ha laddat personen upp med kreatin kan dosen sjunka så att han eller hon kan bibehålla nivån av kreatin i kroppen och därvid bevittna dess effekter, såsom viktökning och muskelstyrka.

Det finns två huvudsakliga sätt att ta kreatin: som ett pulver eller som en vätska. Vissa människor tror att kroppen absorberar den flytande versionen av kreatin mer effektivt som den pulveriserade versionen. Som ett resultat kan individen som tar flytande form av kreatin få färre fall av uppblåsthet eller andra matsmältningsfrågor som är vanliga med kreatins användning. Dessutom anses den flytande versionen av kreatin användas direkt av kroppen istället för att fästa i mat, vilket är hur pulverformen fungerar. Följaktligen kräver den pulveriserade formen av kreatin vanligtvis att människor inte äter innan produkten används för att maximera absorptionen. Vid flytande kreatin påverkar livsmedelskonsumtionen inte hur hur tillägget absorberas i kroppen.

Det finns några motstridiga rapporter om flytande kreatin. Till exempel hävdar många att det är instabilt, och det bryter ner mycket snabbare än den pulveriserade formen. Följaktligen tror de att deras kropp inte har möjlighet att absorbera creatinen innan den bryts ner till en oanvändbar produkt. Många av dessa människor föredrar att använda den pulveriserade formen av kreatin, uteslutande.

Även om forskare är långsamma att säga att flytande kreatin är osäker har det rapporterats några biverkningar. Till exempel har vissa personer rapporterat kramper och diarré. Dessutom tror vissa människor att de har uppstått hjärtproblem och njurskador från flytande kreatinanvändning. Som ett resultat är det vissa grupper som kanske bäst avstår från att använda flytande kreatin, till exempel barn och personer med förutbestämda hjärt- eller njursjukdomar. Det är också viktigt att flytande kreatinanvändare talar med en läkare eller en idrottschef innan de använder produkten för att säkerställa att det är både tillåtet och säkert att använda, baserat på en persons specifika omständigheter.