Vad är Ginkgo Biloba Tea?

Ginkgo biloba te är ett av några olika sätt att konsumera ginkgo biloba. Denna ört kommer från ett träd och är känt för flera potentiella hälsofördelar. Några av dessa fördelar inkluderar minneförbättring, förbättring av övergripande hjärnfunktion, bättre cirkulation runt kroppen och antioxidantegenskaper. Det finns också några faror att överväga, inklusive blödningar och dåliga läkemedelsinteraktioner. Ört kan också tas i pillerform, och medan vissa föredrar den metoden är teet mer traditionellt.

Majoriteten av de förmodade ginkgo biloba tefördelarna kommer från förbättrad cirkulation. När människor konsumerar ginkgo biloba, det håller en persons ådror att stryka så mycket och minskar också blodpropp. Detta kan ha fördelar över hela kroppen, även om det också kan ha nackdelar.

Studier har visat att ökad omsättning till en persons hjärna kan bidra till att förbättra minnet och få vissa att känna sig mer akuta. Vissa människor använder ginkgo biloba-te eller piller innan de går till jobbet varje dag som ett sätt att förbättra produktiviteten. Det har också använts med rapporterad framgång på personer med demens eller andra typer av hjärnskador. Ginkgo biloba te är inte ett botemedel mot allvarliga hjärnproblem, men vissa experter föreslår att människor visar mätbara förbättringar när det används som en del av ett behandlingsprogram.

Hjärnfunktionsförbättring är inte det enda området där människor har sett fördelar med ginkgo biloba te. Till exempel har vissa människor upplevt signifikant förbättring av andra cirkulationsbaserade problem som sexuell impotens och claudikation, vilket kan orsaka svullnad i extremiteterna. Det finns också studier som visar att ginkgo kan hjälpa människor som lider av ett åldersrelaterat synproblem som kallas macular degeneration.

Några andra potentiella fördelar med ginkgo biloba har inte nödvändigtvis studerats så bra. Många människor föreslår att det kan hjälpa till att bota cancer eller hålla människor från att utveckla olika hälsoproblem. Det hävdar också att ginkgo kommer att drastiskt öka en persons livslängd. Det är möjligt att det finns viss sanning i några av dessa påstående, men utan ytterligare vetenskaplig studie är det förmodligen inte möjligt att absolut bekräfta någon av dem.

Om människor konsumerar ginkgo biloba under fel omständigheter finns det också några potentiella nackdelar. Till exempel kan människor som redan konsumerar acetylsalicylsyra som blodförtunnare ha blödningar i hjärnan och andra områden om de också använder ginkgo biloba. De flesta experter rekommenderar att individer ser till att de inte tar någon form av medicinering som kan orsaka problem i kombination med ginkgo. Vissa människor kan också ha andra biverkningar som magbesvär eller sömnsvårigheter.