Vad är ett GABA-sublingualt tillägg?

GABA sublingualtillskott innehåller en specifik kemikalie som kallas gamma-aminosmörsyra. Dessa tillskott används genom att placera dem under tungan eller mellan kinden och tandköttet. GABA kallas ofta som ett naturligt anti-ångesttillskott och är tillgängligt över disken. Från och med 2010 finns det pågående studier för att fastställa effektiviteten och den långsiktiga säkerheten i detta tillägg.

Ett GABA-sublingualt tillägg placeras under tungan eller mellan tänderna och tandköttet hos den person som vill använda den. Enligt tillverkarna av tillägget ska tabletten inte krossas, tuggas eller sväljas. GABA sublinguala tabletter tillverkas speciellt för att ge ett stadigt flöde av gamma-aminosmörsyra medan det löses upp. Tuggning på tabletterna kan minska eller ändra avsedd frisättning av huvudingrediens i tillägget.

Supporters och producenter av GABA sublingual påstår att tillägget har en lugnande effekt på centrala nervsystemet och är användbart för dem med mild ångest, sömnproblem och även för dem som vill gå ner i vikt. GABA är en kemikalie som finns i alla levande organismer, och det är ansvarigt för reglering av aktivitet och funktioner i hjärnan och kroppen. Det styr stimuleringen av hjärnan och centrala nervsystemet. Till exempel när något leder till att en människa blir upprörd, nervös eller upphetsad ökar hjärnaktiviteten och centralnervsystemet reagerar därefter. GABA som produceras i hjärnan hjälper till att återställa hjärnan och nervsystemet till normalt fungerande beteende.

Det är viktigt att överväga eventuella biverkningar av något tillskott, och du bör tala med din läkare om du tror att du kan dra nytta av GABA-sublingualtillskott. Medan de kända biverkningarna för detta tillägg är få, har det varit känt att producera ett snabbt hjärtslag. Denna potentiella bieffekt kan vara särskilt skadlig för någon med ett existerande hjärtsjukdom.

Du bör också utvärdera tillståndet för dina tänder och tandkött innan du tar GABA sublingualtillskott. Eventuella oegentligheter kan störa absorptionen av huvudingredienserna. Supplerande GABA ersätter hjärnans skapande av kemikalien, så det är möjligt för en person att bli beroende av GABA.

GABA sublingual kosttillskott kan variera i pris, beroende på var och vilken typ du köper. De faktorer som påverkar kostnaden för tillägget inkluderar renhet, dosering och andra ingredienser i tabletten. Som förväntas kommer en större dos att kosta dig mer per dag än en mindre dos.