Vad är en stegklass?

En stegklass är en aerob träningslägenhet som är utformad för att ge personer med hjärt- och styrketräning. Människor tar ofta stegklasser för att bränna fett, men dessa klasser har också ett antal andra fördelar. Innan du utför någon form av träning, bör du kontakta läkare för att försäkra dig om att träningen inte är kontraindicerad och för att få reda på om det finns särskilda försiktighetsåtgärder som bör följas vid träning.

I en stegklass står en instruktör på framsidan av rummet, vanligtvis mot klassen, och eleverna anpassar sig i förskjutna rader bredvid små steg, plattformar med stigare och en justerbar höjd. Klassen görs vanligtvis till musik som ofta har en snabb och stark takt. Instruktör och elever går igenom en serie övningar som innebär att man går på och av steg.

Även om detta kanske inte låter väldigt komplext eller krävande är en stegklass en hård träning. Några av dragningarna kan vara mycket utmanande, och nya studenter kämpar ofta medan de blir vana vid klassen. I avancerade klasser kan instruktörer använda två steg och en mängd komplexa rörelser och sekvenser för att få eleverna så aktiva som möjligt. Stegklasser varar ofta en timme. Vissa går rakt igenom, och andra tillåter studenter att ta raster.

Stegklasser höjer hjärtfrekvensen, ger hjärt-och kärlövning, och de bidrar också till att tona och forma muskler. Dessutom kan ta ett steg klass förbättra koordination, balans och uthållighet. I själva verket är det ibland rekommenderat för personer som är i fysisk terapi så att de kan bygga upp styrka. Stegklasser för äldre vuxna och personer som återhämtar sig från skador finns tillgängliga för att hjälpa dem att förbättra balans och samordning i en miljö där de inte känner att de behöver följa med unga atletiska studenter.

Det är också möjligt att göra steg aerobics hemma. En fördel att ta en stegklass är dock att studenterna kan motiveras och stödjas av medstudenter, och att instruktören ger råd om form och säkerhet som håller eleverna friska och säkra medan de tränar. Dessutom kan man ta en klass i ett gym kan ge människor tillgång till andra aerobics och träningslägenheter som de kan använda för att utveckla en balanserad träningsrutin.

Många gym gör det möjligt för personer att köpa pass för klasser och att ta några lektioner gratis på provperiod. En sak att komma ihåg med stegklasser är att medan de första klasserna kan tyckas omöjligt svårt, lär de flesta eleverna vägen mycket snabbt, och instruktörer och mer erfarna studenter bedömer inte nya elever som har problem med att följa, de var också där en gång!