Vad är en hälsovårdare?

En hälsovallare är en populär del av träningsutrustning, som hjälper en person att träna armarna och benen. Denna del av träningsutrustning är mycket lik en elliptisk maskin och har en rörelse med låg slagkraft. Vandringsutrustning är populärt bland tränare som har dåliga knän eller ledsmärta och är ett alternativ till inomhusvandring. Hälsoflygaren och andra vandringsmaskiner är en del av det alternativ som går för fitnessrörelse.

Hälsovallaren kan ofta hittas av steppers och elliptiska maskiner i gym och sportutrustning. Vandrare tillåter användaren att engagera sig i musklerna i benen som används för att gå och kan vara en bra del av en kardiovaskulär träningsrutin. Medan det används oftare för träning med låg effekt, kan det också komplettera regelbundna träningspassningar och lyftrutiner.

Liksom elliptiska maskiner sitter hälsoprojektören på ett stort stativ. Walker har plattformar för varje fot och handtag för varje hand, och gör att träningen kan sparka ett ben framåt i en gångrörelse som det andra benet skjuts bakåt. Samtidigt trycks handtaget mitt emot framfoten framåt, medan det andra handtaget trycks tillbaka. Detta gör det möjligt för användaren att röra sig i en naturlig löpande rörelse så att varken båda händerna eller båda fötterna är framför kroppen samtidigt.

En underkroppsövning kan utföras med denna utrustning genom att bara använda benen på maskinen. När händerna läggs till kan en full övre kroppsövning utföras genom att svänga höfterna och flytta händerna fram och tillbaka. Genom att trycka framåt med händerna, skapas mer tryck för hamstringarna, genom att dra handtagen tillbaka, är det mer tryck skapat för quadricepsna.

Oavsett vad musklerna är förlovade med hälso-walkeren, kan en träning normalt ta cirka 30 till 60 minuter och kan bränna så mycket som 800 kalorier. Träningen är populär som en uppvärmning innan man lyfter vikter eller att träna musklerna tidigt på morgonen. En hälsovallare kan också användas som rehabiliteringsverktyg och för att öka styrkan, uthålligheten och flexibiliteten i benen.