Vad är en Gymstick & undefinedundefinedTrade ;?

En Gymstick ™ är en del träningsutrustning som består av en stolpe med ett band i varje ände. Varje fria ände av bandet har en slinga för att placera över fötterna. En form av Gymstick ™ kallad Nordic Walking-polen kan också användas för att utföra Nordic Walking. Gymstick ™ uppfanns av en grupp fitnessexperter från Finland.

Gymsticks ™ finns i olika färger. Bandets motstånd visas av färgen. Grön erbjuder minst motstånd, vilket gör den lämplig för äldre eller personer som behöver rehabilitering. Guld erbjuder mest motstånd och är främst avsedd för idrottare. Motståndet hos en Gymstick ™ kan ökas ytterligare genom att rulla bandet runt polen.

Flera funktioner i Gymsticks ™ kan göra dem till en användbar del av hemmet gymutrustning. De är lättare och tar mindre utrymme än hantlar och viktmaskiner. Vissa Gymsticks ™ kan förkortas för enklare lagring eller portabilitet. Gymstick ™ arbetar också med de ofta försummade kärnmusklerna. Gymsticks ™ kan vara mindre skrämmande än vissa kärnövningsdiscipliner som Pilates och yoga.

Det finns ett stort antal övningar som kan göras med Gymstick ™. De flesta av dem är övningar som kan göras utan en Gymstick ™, men dra nytta av det extra motståndet. Ett exempel är en Gymstick ™ -knast med bicep-krullning. Detta utförs på nästan samma sätt som en vanlig knap, men med bandet slingor över fötterna och polen höll i händerna. När tränaren höjer sin överkropp lyfts armarna samtidigt i en bicep-kröna.

En annan övning är det bakåtlånga stödet med overheadpress. Utövaren placerar båda öglorna över foten av lungbenet med båda händerna som griper Gymstick ™ i brösthöjd. Gymstick ™ hålls vinkelrätt mot kroppens linje. När den krökta foten rör sig i ett lung, lyfts Gymstick ™ upp över huvudet. Vapen bör vara raka för denna övning.

En Gymstick ™ kan användas för att ge en total kroppsövning. Om ett högre motstånd används kan Gymstick ™ ligga till grund för en vanlig träning, men den ska inte användas ensam. Användaren kan bli uttråkad och ge upp träningen. De bästa resultaten uppträder vanligen när Gymstick ™ träningen kombineras med andra former av gymutrustning och kardioträning.