Vad är en grå kolonn?

En grå kolonn är någon av tre åsliknande kroppar av nervvävnad som kallas grå materia som finns i ryggmärgen och sträcker sig längs längs mitt i båda halvorna av den. Det kallas ibland det grå hornet eftersom det har ett hornliknande utseende när ryggmärgen skärs i tvärsnitt. De enskilda namnen på de grå kolumnerna är de främre, laterala och bakre grå kolumnerna. Varje grå kolumn är ansvarig för att skicka olika typer av information till hjärnan för bearbetning.

Det tungt ryggade ytterskiktet i hjärnan, kallad hjärnbarken, består av flera lager av nervvävnad som kallas grå materia. Denna vävnad härleder sitt namn från den färg det tar efter postmortem bevarande. Grå materia är faktiskt en rosa beige i levande vävnad och är en viktig del av centrala nervsystemet.

Nervfibrerna i grå substans saknar en myelinskede, som är en täckning som kuverter nervfibrer och hjälpmedel vid överföring av nervimpulser. Den vita myelinskeden är ansvarig för vitämnets färg, vilket är skiktet av nervvävnad som ligger under den gråa substansen. Vitämnet är rosa vit i levande vävnad och blir vit efter postmortem bevarande.

Ryggraden, även känd som ryggraden, ryggraden och ryggraden, är det skyddande benhöljet som rymmer ryggmärgen, vilket är en lång tunn bunt av nervvävnad som sträcker sig från hjärnan. Ryggmärgen börjar vid det occipitala benet, vilket är ett kranialt ben som ligger bakom den mänskliga skallen och sträcker sig nedåt och ändar mellan de första och andra ryggraden, som är belägna i ryggen bakom höfter. Ryggkotan fortsätter till sakralområdet, som ligger bakom och under höfterna. Ryggmärgen och hjärnan utgör tillsammans centrala nervsystemet.

Varje grå kolonn kan identifieras genom placering i ryggmärgen. Närmast till ryggen är den främre grå kolonnen, som också kallas ventralhornet och den ventrala grå kolonnen. Den främre grå kolonnen är ansvarig för innervarande skelettmuskler. Närmare ryggen på ryggen är den bakre grå kolonnen, även kallad dorsalhornet. Den bakre grå kolonnen reläerar beröringsrelaterad information till hjärnan. Den laterala grå kolumnen är belägen mellan de främre och bakre grå kolonnerna och kallas också det laterala hornet eller mellanskolonnen. Det finns bara i bröstkorg, bröstkorg och del av ländryggen, eller bakre delen, regionerna och är kopplad till det sympatiska nervsystemet som styr kroppens inre organ.