Vad är Citron Eucalyptusolja?

Citron eukalyptusolja är härledd från löv och kvistar av Eucalyptus citriodora träd. Också kallad citron-doftande eukalyptus, liknar den behagliga doften som citronella – söt och lemoni. Liksom många typer av eterisk olja har detta ljusgula extrakt många användningsområden. Oljan har många medicinska egenskaper och finns ofta i många produkter, men används mest som ett effektivt insektsmedel.

Citron eukalyptusolja anses vara ett av de mest effektiva växtbaserade insektsmedel, och erbjuder ett naturligt och långvarigt skydd mot insektsbett. Oljan av citron eukalyptus ger skydd mot bitande flugor, gnats och myggor. I själva verket har det även rekommenderats av Centers for Disease Control (CDC) för skydd mot myggor som kan bära West Nile-viruset. Inte bara innehåller denna olja kemikalier som effektivt avvisar myggor och andra störande insekter, men det kan också eliminera svamp.

Citron eukalyptusolja är en stark anti-svamp och antiseptisk, som ibland används för att behandla idrottsfot. Oljan används i personliga hygienprodukter, såsom tvålar, för dess antimikrobiella egenskaper. Eukalyptusolja har också antiinflammatoriska och analgetiska egenskaper och kan appliceras på sår för att förhindra infektion. När det späds ut, bidrar essentiell olja av citron eukalyptus till att lindra värkande muskler och leder också.

Eukalyptusolja stimulerar också immunsystemet. De antibakteriella effekterna av eukalyptusolja är bra för att rikta in bakterier i luftvägarna. I själva verket används eukalyptusolja ofta i produkter som hosta pastiller, salvor och inhalationsmedel för lindring av kyla och influensa symtom. Till exempel innehåller några populära bröstkorgar för trängsel faktiskt citron eukalyptusolja. Denna olja används också för behandling av bronkit.

Förutom dessa hälsofördelar gör oljan en bra luftfräschare. Aromen från oljan av citron eukalyptus är tänkt att lugna nerverna och väcka sinnet. Dessutom finns det ibland i olika produkter som ett smakämne. Ämnet kan hittas i bakverk, konfekt, köttprodukter och drycker.

Citron eukalyptusolja anses vara säker för de flesta vuxna när den appliceras på huden som ett insektsmedel. Men människor som är överkänsliga kan uppvisa en mild hudreaktion mot oljan. Rak olja ska alltid spädas före användning. Eukalyptusolja kan också orsaka ögonirritation. Därför är det viktigt att du inte får några i ögonen när du applicerar dessa produkter.