Vad är Circuit Weight Training?

Kretskortsträning är ett tillvägagångssätt för fysisk träning som innebär snabba träningsövningar med minimala intervaller mellan varje skur. “Kretskortet” i termen är en hänvisning till det faktum att människor vanligtvis flyttar runt en krets för att få tillgång till olika typer av träningsutrustning under sina träningspass. Människor slutför minst tre kretsar i en session. Denna typ av träningsprogram kan göras i ett gym eller hemma och det är möjligt att utveckla en anpassad krets med hjälp av en fysisk tränare.

Viktträning är avsedd att fungera som ett komplement till andra former av träning. I vikt träning sessioner lyfter människor vikter för att utveckla styrka och muskelton. Kretskortsträning lägger till ett aerobt element som ger en kardiovaskulär träning. Människor som engagerar sig i träningsviktsträning kan gå ner i vikt, lägga till muskelton och förbättra deras hjärt- och kärlsjukdom. Dessutom ökar denna träningsform även uthållighet.

I en krets lyfter människor vikter, arbetar med motståndsmaskiner, eller gör aerobics rörelser som fungerar olika delar av kroppen. Mellan stationer tar tränare en 10 till 30 sekunders vila, under vilken de vanligtvis fortsätter att flytta genom att göra något som jogging på plats. Detta håller hjärtfrekvensen upp och musklerna varma. Den vikt som lyftas vid varje station kan justeras beroende på idrottarens behov. Människor som försöker gå ner i vikt och förbättra tonen kan lyfta ljusvikter och gå för många repetitioner, medan människor som utvecklar större muskler skulle använda tyngre vikter och färre repetitioner.

En viktkörningskrets kan anpassas för behoven hos en viss idrottsman. Bevis stöder användningen av kretsviktsträning för personer på olika nivåer av fysisk kondition och förmågan att skräddarsy kretsen möjliggör stor flexibilitet. Denna form av motion kan förbättra ett fysioterapiprogram, främja viktminskning och utveckla styrka och uthållighet för idrottare som är involverade i en mängd olika sporter.

Som med alla träningsprogram, är det lämpligt att rådgöra med en läkare innan du börjar träna i viktväxling, om det finns kontraindikationer som kan göra det farligt. Det är också lämpligt att arbeta med en personlig tränare för att utveckla en rutin och lära sig att träna säkert och effektivt. Personliga tränare kan ge råd om form och stil som hjälper människor att maximera sina träningspass. Gym som har ett öppet område för kretsviktsträning kan placera en anställd där för att hålla koll på träningspass och ge hjälp och råd efter behov.