Vad är Black Tea Extract?

Svart te, som grönt, vitt och oolong te, är gjord av löv av Camellia sinensis. Svart te oxideras dock mer än andra tetyper från denna växt, vilket ger sin färg och namn. Alla te från Camellia sinensis har olika nivåer och sorter av polyfenoler, antioxidanter med en lista över möjliga hälsofördelar. Att dricka tillräckligt med te för att få från dessa förmodade fördelar kan vara svårt. Därför finns extrakt som bevarar de aktiva ingredienserna i svart te. Svart teextrakt är tillgängligt i olika former, som var och en kan ha potentiella fördelar för sin totala hälsa.

Svart te extrakt kan köpas som piller, vilket inkluderar pulverformen av extraktet, eller som tinkturer blandas med vatten och ibland alkohol. Inga studier har visat att någon form har väsentliga hälsoeffekter, och detta extrakt rekommenderas därför inte för att behandla sjukdom eller sjukdom. Som kosttillskott kan det dock ge många fördelar.

Det finns fem typer av polyfenoler, och de kan hittas på olika nivåer och kemiska strukturer i olika te. Medan svart te delar många liknande egenskaper av dess mer populära kosttillskott, grönt te, svart te har lägre nivåer av dessa förmodligen hälsosamma antioxidanter. Grönt te kan ha 30-40 procent av polyfenoler, medan svart te kan innehålla endast 3 till 10 procent beroende på hur det behandlas.

Trots det faktum att svart te har lägre mängder antioxidanter, antas svart te-extrakt att ha positiva effekter på den övergripande hälsan och för att förebygga livshotande förhållanden. Svart teextrakt har katekiner, inklusive en speciell typ som kallas epigallocatechin gallate (ECGC), en antioxidant som nyligen gjorda studier visar som möjligt den mest effektiva cancerbekämpande polyphenolen. Andra antioxidanter som kallas flavonoider finns också i detta extrakt. Studier har föreslagit att de kan bidra till att minska risken för specifika typer av cancer, såsom cancer i bukspottskörteln, genom att rikta vissa typer av cancerfria fria radikaler i kroppen. Dessa polyfenoler kan också sänka risken för hjärtsjukdomar och stroke genom att minska nivåerna av ohälsosamt kolesterol.

Black tea extrakt har också visat bevis på att hjälpa till att hjälpa till med viktminskning. Detta beror på de metaboliska effekterna av några av polyfenolerna, när en persons metaboliska hastighet är upphöjd kan han förmodligen bränna mer kalorier även i vila. De lägre kolesterolnivåerna och en tendens till svarttextrakt för att förbättra cirkulationen, öka syreflödet, möjligen också stödja viktminskning. Man bör konsultera en läkare innan man introducerar växtbaserade kosttillskott i kosten, eftersom de kan ha negativa biverkningar.