Vad är Oak Extract?

Ekstrakt är ett kosttillskott som görs med barken på det vita eket. Förutom förberedelse som ett extrakt, är barken ibland pulveriserad och säljs som ek-kapslar. Det finns flera sätt att göra ek extrakt, med vissa kräver att pulveriserar barken och stöter pulvret i varmt vatten medan andra recept kräver att blötlägger små bitar av barken i en alkoholbas, vilket gör att näringsämnena kan sippra in i vätskan.

Ett antal vitaminer och mineraler finns i barken som används för att producera ek extrakt. Barken innehåller en hög mängd kalcium, liksom en riklig mängd mangan. Måttliga mängder selen, järn och svavel är också närvarande. Mindre mängder vitaminer C, A och flera av B-vitaminerna finns också i detta näringstillskott och står för många av de traditionella användningarna av extraktet.

Många av de fördelar som är förknippade med ek extrakt har att göra med lindrande inre sjukdomar. Enligt förespråkare av folkmedicin är extraktet till hjälp vid behandling av smärtsamma njurstenar och bidrar till att främja effektiv njurfunktion i allmänhet. Det hävdar också att extraktet kan tas internt för att underlätta svårigheten av diarré som orsakas av någon form av gastrointestinal nöd. Förespråkare av extraktet hävdar också att produkten kommer att tillhandahålla den näring som behövs av kroppen för att övervinna inflammation i muskler och senor på grund av överarbete av dessa muskelgrupper.

Tillsammans med intern användning av ek extrakt, det finns också hävdar att tillägget är användbart vid hantering av tandköttsbesvär eller lindrande smärta i tandköttet. Att applicera en liten del av extraktet med användning av en bomullsboll sätts att börja ta bort smärtan nästan omedelbart vilket gör det lättare att vila på natten. Extraktet appliceras också ibland på hemorrojder som ett sätt att minimera obehag, med vissa utövare som rekommenderar att man konsumerar ett te bryggt från den vita ekbarken samtidigt. Bland personer som föredrar att använda hemmet är ekakstrakt också en effektiv rengöring för hudsår, insektsbett och andra irritationer på ytan av huden.

Att använda ek extrakt tillsammans med receptbelagda läkemedel rekommenderas inte generellt, utom under vård av en läkare. Även då bör man inte ta hand om eller använda extraktet till tre till fyra timmar efter det att en receptbelagd medicin har tagits. Liksom med de flesta örter finns det viss potential för negativ interaktion med olika läkemedel. Om någon typ av biverkningar uppträder bör användningen av extraktet avbrytas omedelbart och biverkningarna omedelbart rapporteras till den behandlande läkaren.