Vad är en portplatta & undefinedundefinedTrade ;?

Portion Plate ™ är en melaminfat med delkontrollinformation tryckt på ytan för att hjälpa konsumenterna att följa hälsosamma ätstrategier. Eftersom den vanliga delstorleken som presenteras på restauranger och i livsmedelsbutiker fortsätter att växa, har det blivit allt svårare för den genomsnittliga personen att förstå vad en faktisk del borde vara. En enda måltid på en restaurang innehåller ofta flera portioner av varje objekt, men det faktum att det är förpackat som en enskild måltid gör det som om det bara borde vara en enda portion.

Portion Plate ™ använder visuella signaler för att hjälpa användarna att förstå lämpliga delstorlekar. En enda portion frukt eller grönsaker motsvarar storleken på en baseball. En servering av kött är ungefär storleken på ett kort kort. En portion bröd motsvarar storleken på ett kassettband medan en pannkaka av lämplig storlek skulle vara lika stor som en cd-skiva. En datormus används för att visa delstorleken på en medelpotatis.

För att ytterligare hjälpa till med måltidsplanering är plattan uppdelad i tre sektioner. Den övre halvan av plattan bör reserveras för frukt och grönsaker. Ett bottenkvartal av plattan är för korn, medan den andra är för magert kött eller andra proteinprodukter. En anteckning i mitten av plattan påminner äterna om att använda fett, godis och oljor sparsamt.

En lite reviderad version av Portion Plate ™ är också tillgänglig för barn. Denna platta delar de lämpligt nedskalade delstorlekarna som bör användas för barn. En yo-yo visar storleken på en servering frukt medan en tennisboll används för att visa storleken på en enda portion grönsaker. En enda portion kött representeras av en liten låda med kritor och en servering av hela korn jämförs med en CD.

Förutom den vanliga Portion Plate & Trade och Kids Portion Plate ™, erbjuder företaget även skräddarsydda tallrikar för olika företag och organisationer som kanske vill distribuera objektet. Dessa är tillgängliga med egna färger och bilder samt företagets logotyp. American Cancer Society, IBM, Toyota Motor Manufacturing och en lång lista över sjukhus, hälsovårdsavdelningar och skolor har alla köpt produkten.

Portion kontroll har använts som en effektiv vikthanteringsstrategi för många individer. Denna tallrik är utformad för att hjälpa individer att visuellt planera sina måltider. Delstorlekarna och ätriktlinjerna som tillhandahålls av Portion Plate ™ överensstämmer med USDA New Food Guide Pyramid.