Vad är en indol?

En indol är en organisk heterocyklisk förening med en bicyklisk struktur som har en kväve-sammansatt pyyrolring fuserad till en bensenring, vilken produkt som innehåller dessa indolska strukturer betraktas som en indol. Föreningen är aromatisk och fast vid rumstemperatur och har många tillämpningar inom doftindustrin och i allt högre grad läkemedelsindustrin. Indoler produceras primärt i människokroppen som en biprodukt av nedbrytningsprocessen av aminosyran, tryptofan. Det är bearbetat och brukar vara ackumulerat i mänskliga avföring, och vid höga koncentrationer har indoler en stark, obehaglig fekal lukt. Överraskande, i mycket låga koncentrationer har de en trevlig, blommig lukt och används ofta som en beståndsdel i blommans dofter, som apelsinblomma.

Indoler är viktiga prekursorer för andra ämnen som görs inom människokroppen och undersöks därför och används i livsstil och medicinska tillämpningar. Föreningen upptäcktes officiellt år 1866 av en forskare som arbetade med egenskaperna hos zinkdamm som reducerade oxindol från zinkdamm till en indol. Efter upptäckten blev indoler viktiga beståndsdelar i textilindustrin, och som mer forskning utfördes, realiserades den större roll som indoler spelade inom människokroppssystemet. Den indolska kärnan i ämnen som tryptofan och auxin har lett till en bättre förståelse av deras mekanism i kroppen.

Den komplexa kemiska strukturen hos indoler gör dem stabilisera till proteinstruktur. Varje struktur som innehåller föreningen eller dess derivat kan hjälpa ett enzym eller proteinform till sin korrekta struktur eller till och med bidra till att korrigera strukturen. En av de föreslagna metoderna för denna åtgärd är att indoler lätt bildar vätebindningar, vilka är väsentliga för proteinbildning. Proteiner som innehåller ringarna associerade med indolsk struktur står för värme och kemisk manipulation bättre än proteiner utan ringarna. Många av de indoler som skördas idag kommer från koltjära, där den finns i en av dess mest stabila tillstånd.

Indolalkaloider är en grupp av specifika kemikalier som finns i många växter runt om i världen, inklusive snakeroot och periwinkle. Ett indolderivat, indol-3-karbinol, finns överflödigt i cruciferous grönsaker som broccoli, blomkål och kål. Egenskaperna hos detta indolderivat är anti-cancerframkallande, antioxidant och anti-artherogena. Dessa effekter har varit väl beprövade i randomiserade kontrollerade studier. Mer forskning kommer att avslöja de många applikationer som detta derivat och andra tycker om det kommer att ha i behandlingen av livsstilssjukdomar.