Vad är Bitter Melon Tea?

Bittert melonte är en fusion eller ett te som tillverkas med hjälp av torkade frön, löv och frukt från den bittera melonvinsten. Även känt som bitter gourd-te, är det också möjligt att förbereda örtte med hjälp av markingredienser eller till och med genom att använda några droppar bittert melon extrakt. Populärt i Indien och ett antal andra nationer runt om i världen, sägs detta näringsrika te hjälpa till med att reglera matsmältningen och hålla blodsockernivån i blodet.

Processen för att framställa bittert melont te är relativt enkelt. Efter att ha fyllt en teboll med de torkade bittra melonblad och frukt, är bollen nedsänkt i vatten som har värmts i en tekanna. Vanligen får den bittra melonen branta i minst fem minuter, även om vissa recept kräver en längre period. Ibland rekommenderas endast användning av bladen, eller blad och frukt tillsammans. Entusiaster anpassar vanligtvis stalltiden till att sammanfalla med den styrka eller svaghet de föredrar.

När det gäller användning av bittert melont te som medicinskt hjälpmedel, finns det en stor mängd anekdotiska bevis för användning av hett te för att hjälpa till att kväva magar och lugna andra typer av gastrointestinal nöd. Detta inkluderar förstoppning och uppblåsthet. Medan det är effektivt för vissa, rapporterar andra att te tenderar att öka halsbränna snarare än att lindra obehaget. I allmänhet uppmanas människor som lider av magsår inte att dricka teet som ett sätt att avgöra en upprörd mage.

Det finns också många vittnesbörd om förmågan hos bittert melonte att hjälpa till med att kontrollera blodsockernivån. När konsumeras strax innan en måltid, hjälper komponenterna i drycken att kroppen absorberar och omvandlar kolhydrater med mer effektivitet, vilket ger lägre nivåer av glukos i blodet. Studier utförda i flera länder, inklusive Australien och Filippinerna, verkar stödja denna fördel med bitter melon när de konsumeras i någon form, inklusive te.

För närvarande har mängden forskning kring fördelarna med bittert melont te i väst kvarblivit något begränsat. Teet säljs endast som en dryck, medan extraktet och bitter melonkapslarna ibland klassificeras som näringsmässiga eller kosttillskott och görs tillgängliga i örtaffärer och hälsokostaffärer i USA, Kanada och ett antal andra nationer. Medan hälsofördelarna med bittert melontej fortfarande är föremål för debatt, njuter många av den skarpa smaken och anser teet ett utmärkt eftermiddagsalternativ till kaffe eller olika typer av kommersiella teer.