Vad är ett privat gym?

Ett privat gym är en fitnessanläggning som har begränsat medlemskap eller tillgång. De flesta privata gym har antingen medlemsavgift eller annan kvalifikation för medlemskap, och allmänheten får inte använda anläggningen. Sådana gym har mycket av samma utrustning som alla andra gym eller gym, men det privata gym kan begränsa antalet användare, vilket betyder mindre väntetid och mindre risk för skador på utrustningen. Mer exklusiva privata anläggningar kan vara inbjudningsanpassade faciliteter, vilket innebär att man inte kan använda anläggningen utan att vara inbjuden av gymmet själv eller av en annan medlem i gymmet.

Privata gymlokaler tenderar att vara dyrare än offentliga gym, men de erbjuder också mycket mer integritet och en till en uppmärksamhet. Personliga tränare är ofta till hands för att hjälpa gymträffar att förbättra sina träningspass eller delta i klasser. Utrustningen i anläggningen hålls i utmärkt skick, delvis på grund av att avgifterna i samband med medlemskapet tillåter gymnastiken att behålla eller byta ut utrustning, men också för att färre användare sannolikt kommer att använda utrustningen, vilket innebär att slitage kommer att begränsas.

Avgifterna i samband med ett privat gym inkluderar vanligtvis en månadsavgift och en engångsavgift. Vissa privata gym erbjuder rabatter eller undantag på startavgifter, men de flesta privata medlemmarna måste betala någon form av startavgift som går mot underhåll och allmän underhåll av gymmet, samt mot lönerna för de olika anställda i gymmet . Dyrare gym kan erbjuda bekvämligheter som inte finns på offentliga gym, som privata omklädningsrum, privata duschar, gratis massage, reserverade parkeringsplatser, reserverade skåp, tilldelade personliga tränare och så vidare.

Personliga tränare kan också öppna sina egna träningscenter som är små, personliga utrymmen som är avsedda att användas av endast en eller två personer åt gången. Sådana sessioner fokuserar vanligtvis på individen, och tränaren kommer att utforma en plan specifikt för den användaren. Tanken bakom dessa gym är att ge en på en coaching utan distraheringar av ett offentligt gym. Dessa sessioner kan också hållas i gym eller fitnesscenter, men idén om en-mot-utbildning måste förbli intakt även i ett offentligt utrymme. Det mest privata gym är naturligtvis hemmet gym, och vissa gated communities har även privata faciliteter speciellt för boende i samhället.