Vad är organisk korngras?

Ekologiskt korngräs är juice extraherat från grönt korngräs och konsumeras för ett brett utbud av hälsofördelar. Det har rapporterats att ge konsumenterna mer energi och att hjälpa till med matsmältningen. Det används också för att behandla symptomen på astma, migrän och artrit. Även om det kan konsumeras som en nypressad juice, köper de flesta organiskt korngräs som ett pulver och lägger det sedan till ett glas vatten eller tar det som en kapsel. Dessutom finns det några icke-organiska märken, men de organiska märkena säkerställer att korngrödet odlas utan att använda kemiska gödningsmedel eller bekämpningsmedel.

En av fördelarna med att konsumera ekologiskt korngras är de många vitaminerna, aminosyrorna, mineralerna, enzymerna, flavonoiderna, karotenoiderna och andra fytokemikalier, såsom klorofyll som finns inom. Många hävdar att organiskt korngräs har 11 gånger kalciumet som finns i mjölk. Dessutom har det enligt sig mer järn än en servering spenat, mer C-vitamin än en apelsin och mer vitamin B1 än en servering av helmjöl.

Det är unikt från några gröna växter eftersom det är en hög källa till naturligt förekommande natrium. Natriumet rapporteras fungera för att lösa upp kalciumet som samlar runt lederna och därmed hjälper människor som lider av artrit. Faktum är att många människor som brukade konsumera sellerijuice för att behandla artrit på grund av dess naturliga natriuminnehåll har bytt till korngräs eftersom det har 27 gånger mer naturgummi. Följaktligen tror vissa människor att det är en mer potent och effektiv behandling för artrit. Natrium i korngräs antas också förbättra matsmältningen genom att öka natriumhalten i magen.

Intressant är att gräs på tiden görs till juice, det är cirka 45 procent protein och innehåller nästan 1000 enzymer. Enzymerna reglerar kroppen och arbetar som antioxidanter som bekämpar åldrande och cancer. Dessutom innehåller den klorofyll som avgiftar tarmarna. Många tror att det är användbart för behandling av sår och glukosproblem. Vissa människor hävdar att det främjar viktminskning och fungerar som en tonic också.

Konsumenterna kan köpa ekologiskt korngräs som ett pulver eller som en kapsel. Om det konsumeras som ett pulver ska pulvret blandas med ett glas kallt vatten enligt instruktionerna på behållaren. Det ska sippas 20 minuter innan du äter eller två timmar efter att ha ätit. Som med många homeopatiska läkemedel är det viktigt att förvara det på en sval, mörk plats, men den ska inte kylas. Det finns få biverkningar med att konsumera organiskt korngräs, men folk bör konsultera en läkare innan du använder den.