Vad är metoxisoflavon?

Methoxyisoflavon är en anabolisk förening som kan vara ansvarig för en ökning av muskeltillväxt och återhämtning. Det klassificeras också som ett icke-väsentligt näringsämne. Flavoner gynnas av många idrottare, eftersom de har liknande fördelar för anabola steroider, men inte de negativa bieffekterna. Metoxisoflavon kallas också som metoxi eller 5-metyl-7-metoxisoflavon.

De främsta fördelarna med methoxyisoflavon omfattar inte bara förmågan att öka mager muskelmassa och fettförlust i kroppen, men också förmågan att stödja en hälsosam kolesterolnivå. Det ökar också väsentligt muskelåterhämtning efter träning och minskar kortisolhalterna. Detta tillskott används ofta av kroppsbyggare och fitnessutövare och finns i många sporttilläggsprodukter.

Methoxyisoflavon kan också användas tillsammans med andra tillskott, inklusive protein, för att maximera sina muskelbyggande effekter. Det finns inga större biverkningar förknippade med detta tillägg eftersom det inte förändrar kroppens hormonbalans eller endokrina funktion. Det anses därför vara mycket säkert för konsumtion.

Studier har visat att denna förening kan ge märkbara resultat under de första tre till fyra veckorna av tillskott. Dessa effekter kan avsevärt öka genom att integrera en balanserad kost och rätt träningsprogram. Olika andra studier tyder på att detta tillskott är fördelaktigt inte bara för idrottsmän, men också för varje individ på grund av dess många hälsofördelar.

Methoxyisoflavon upptäcktes ursprungligen och patenterades 1977 av ett ungerskt läkemedelsföretag. Den klassificerades sedan som en animalisk produkt och användes av många boskapsägare för att öka muskelmassan och styrkan hos sina djur. Under de senaste åren har detta tillägg fått stor uppmärksamhet, och ytterligare forskning och utveckling har därefter börjat.

Den rekommenderade dosen för metoxi är mellan 300 och 800 milligram (ca 0,3 till 0,8 gram) dagligen, och den kan tas i två doser. Det är inte ovanligt för många idrottare att öka dosen till 1000 mg (ett gram) dagligen i kombination med ett styrketräningsprogram. Methoxyisoflavon anses också vara säkert för både män och kvinnor.

Mer forskning behöver göras för att korrekt återspegla effekterna av metoxyisoflavon och därför rekommenderas att man konsulterar en läkare innan man använder den. Många experter rekommenderar också en viloperiod på en vecka för var fjärde vecka av att ta detta tillägg.