Vad är en armbåge Flexion?

En armbågs flexion är en rörelse som uppstår när armen är böjd i armbågen och underarm och överarm träffas. Detta är motsatsen till en armbågsförlängning, under vilken armen är rät och underarm och överarm flyttar sig från varandra. En alternativ definition som ibland används klargör att en böjning uppträder när fogens vinkel minskar, så att en armbågsflöde uppträder när armens vinkel, med armbågen som en vertex, minskar.

De flesta använder flexibilitet många gånger varje dag, oavsett om de är avsiktliga eller helt enkelt utföra dagliga aktiviteter. Några exempel på de många aktiviteter som vanligtvis kräver armbågs flexion ökar besticket i munnen medan man äter, plockar upp och bär ett föremål nära bröstet eller sätter på ett par glasögon. Eftersom aktiviteter som kräver armbågs flexion är en så stor del av människors dagliga liv, strävar många för att träna och stärka armbågens flexorer. Många fitnessentusiaster försöker öka storleken på biceps muskler som en demonstration av total styrka och träning.

Flera viktliftningsövningar fokuserar på att bygga och stärka överarmens muskler, varav några är integrerade i armbågs flexion. Tyngdlyftare brukar använda bicepkrullar för att träna dessa muskler. Curls och andra övningar kan modifieras med olika positioner, vinklar och rörelser för att utöva olika övrearmsmuskler eller till och med olika områden av samma muskler, vilket leder till förbättrad styrka och tonat utseende över hela muskellängden. Till exempel roterar många tyngdlyftare handleden under krullning, eller gör träningen på en lutning eller ligger på en bänk. Att göra hakan ups kan också stärka armbågens flexormuskler.

Armbågen kan böjas medan armen och handen är i olika positioner, till exempel med handflatan upp eller ned eller med armen hängande eller hålls rakt ut till sidan vid axeln. Det är därför som varierar placeringen av övningar fungerar olika muskler och områden i musklerna, vilket i sin tur kan påverka hur mycket kraft varje rörelse kan generera. Beroende på positionen kan en starkare eller svagare muskel aktiveras för att slutföra armbågens flexionsrörelse, vilket resulterar i en skillnad i rörelsens svårighet när samma mängd resistans används.