Vad är Bitter Melon Extract?

Bitter melon extrakt, även kallat Momordica charantia eller Karela, kommer från en frukt som vanligen används i homeopatisk medicin för att behandla ett brett spektrum av sjukdomar. Till exempel rekommenderas det ofta av utövare att reglera en persons blodsockernivåer och därmed förebygga eller behandla diabetes. Dessutom har senaste studier visat att bittert melon-extrakt kan bekämpa tillväxten av bröstcancerceller. Andra studier har visat att det kan hjälpa människor som är smittade med HIV-viruset också.

Vanligen odlad i områden i Indien, Kina, Karibien och Afrika växer den bittera melonväxten som en vinstock med gula blommor och gröna frukter. Frukten ser ut som en gurka, men den är täckt av större och mer uttalade stötar. När det är omogat är fröna och pith vita. Pithen eller massan blir röd när den är mogen.

Homeopathic medicine utövare har rekommenderat bittra melon extrakt att behandla en mängd olika sjukdomar i åratal. Till exempel används det ofta som ett matsmältningsstöd och kan användas för att hjälpa en person som lider av förstoppning. Vissa utövare hävdar att det också kan användas för att behandla malaria, och vissa kliniska studier har visat att det kan förhindra malaria i laboratoriedjur.

Människor som är infekterade med HIV-viruset rekommenderas ofta också bitter melon extrakt. Även om det inte tros behandla sjukdomen direkt antas det att motverka de biverkningar som är förknippade med de läkemedel som föreskrivs för den infekterade personen. Ytterligare forskning är nödvändig innan extraktet kan uteslutas som behandling, eftersom det finns bevis för att det kan förbättra immuncellens funktion.

En studie har visat att bittert melon-extrakt signifikant påverkar tillväxten av bröstcancerceller. Det kan faktiskt bli en kemopreventiv produkt mot bröstcancer. I synnerhet har extraktet visat sig minska bröstcancercelltillväxten och döda bröstcancerceller.

Många homeopatiska läkare rekommenderar också bittert melon extrakt för att förebygga eller bekämpa typ 2-diabetes. I en studie verkade extraktet öka kroppens känslighet mot insulin. I en annan studie tycktes extraktet sänka blodsockernivån.

Även om bitter melon extrakt kan konsumeras som en flytande tinktur, kan saften från frukten också konsumeras. I de flesta fall skulle en person konsumera 1 tesked (5 ml) av extraktet flera gånger varje dag. Som med någon lösning bör folk förstå att det finns biverkningar. Till exempel, om en för stor mängd bitter melon extrakt konsumeras, kan det orsaka diarré och magbesvär. Dessutom borde gravida kvinnor och personer med lågt blodsocker undvika att använda extraktet.