Vad är mjölkdistelsäde?

Mjölktistel frö är den del av mjölk tistel växt som används för att föröka den botaniska. Det är den del av örten som ett extrakt ofta tillverkas och används främst i alternativ medicinsk behandling av leversjukdom. Fröens medicinska egenskaper gör det möjligt för dem att lindra och behandla andra hälsoproblem.

Andra namn för denna botaniska inkluderar Medelhavet tistel, heliga tistel och silymarin. Frön innehåller en flavonoligan som kallas silymarin, vilket är en antioxidant som är ungefär 10 gånger effektivare än vitamin E. Eftersom antioxidanter spelar en viktig roll för att skydda celler mot skador är det inte konstigt att mjölktistelfrö ofta sägs ge något skydd mot de många toxinerna i miljön. Exponering för begagnad rök, avgaser från bilar, kemikalier i rengöring och skönhetsprodukter och bekämpningsmedel är bara några av de ämnen som ett naturligt mjölktistelfröxtrakt kan bidra till att avgifta kroppen.

Förmågan att hjälpa kroppen att avgifta sig är en av de mest diskuterade av alla mjölktistelfördelar eftersom örten kan vara effektiv för att skydda levern från den permanenta skada som kan orsakas av acetaminofen, ett vanligt läkemedel som används för att minska smärta och behandla feber. Rent mjölktistel frö extrakt har testats för att se om det kan ha förmåga att skydda levern mot skador från andra receptbelagda och olagliga droger samt från alkoholmissbruk. En mjölktisteldetox uppmuntrar stimuleringen av proteinsyntesen, som hjälper levern vid regenerering av celler och därmed även reparation av sin egen vävnad.

En potentiellt skadlig praxis när det gäller framställning av mjölktistelfrö-extrakt är det faktum att hybridfrön ofta används. Människor som vill dra fördel av mjölk tistel effekter rekommenderas starkt att köpa extrakt som är gjord med arvfrön och som innehåller bara naturliga ingredienser eller att göra sitt eget extrakt. Mjölktistelfröte, som är en mycket svag form av ett vattenhaltigt extrakt, kan framställas med bulkfröna, och dessa frön bör inte vara en hybrid.

Andra fördelar med mjölktistel inbegriper den botaniska förmågan att agera som ett mildt men effektivt laxermedel som inte bildar vana och ökar utsöndringen av gallan. Detta kan vara av intresse för personer som har genomgått gallblåskirurgi och har haft problem med att smälta stekt eller fet mat efter operationen. Det finns några biverkningar som kan upplevas med kommersiellt mjölktistel frö extrakt eller hemlagad te. Det kan minska blodsockernivån, beter sig som det kvinnliga hormonet östrogen och orsaka allergier hos personer som är allergiska mot växter som tillhör aster-familjen. Diabetiker, personer med vissa allergier, alla män och kvinnor som riskerar att utveckla hormonkänsliga tillstånd, såsom endometrios, kanske vill konsultera en läkare innan de tar in ett potent mjölktistelfröxtrakt.