Vad är kumminte?

Kummin är ett frö som har sitt ursprung i Egypten, men blev snart använt av många människor över hela världen för sina antagna hälso- och sjukvårdsfördelar. Kumminoljan som finns i fröet innehåller flera komponenter som tros vara mycket fördelaktiga, till exempel vitaminerna A, C och E. Kumminte har en distinkt smak och är gjord av färska eller torkade kumminfrön sippade i kokande vatten. Många växtbaserade läkare rekommenderar att man dricker kummin inte mer än två gånger om dagen.

Flera av de förmodade hälsofördelarna med kumminte är baserade på de olika egenskaperna inom fröet. Det är allmänt överens om att kummin har antiseptiska egenskaper som väsentligt breddar sin medicinska användning. Vitamin C är också trodde att det är en annan anledning cumin te är fördelaktig att dricka. Det innehåller också antioxidant vitaminer som vitaminer A och E. Kummin är rik på järn, vilket förhöjer dess fördelar ännu mer.

Många tror att kumminte kan hjälpa till att bota ett brett spektrum av sjukdomar. Antiseptiska och antioxidantkomponenterna i teet antas vara varför det är fördelaktigt att minska feberna, härda vanliga förkylningar och härda flera luftvägsproblem som bronkit och astma. Vissa människor noterar också att kumminhjälpmedel i avgiftning av lever och njurar. Den höga järnhalten gör det också populärt hos många kvinnor under sina menstruationscykler. Flera barnmorskor, särskilt de i Latinamerika, rekommenderar att man dricker kummin te för att hjälpa gravida kvinnor att inducera arbete.

Det finns flera andra sätt teet används för hälsoändamål. Kumminste drakar ofta med bitar av ingefära för att lugna ont i halsen. Ibland appliceras teet topiskt, som vissa tror att det hjälper till att rengöra och läka sår. När man dricker eller används topiskt, antas man att hjälpa artrit, men inte mycket är känt om denna speciella användning. Det är dock rekommenderat att söka professionell medicinsk rådgivning med all sjukdom och innan du använder kumminte för dess hälsofördelar.

De flesta beskriver smaken som starka peppar och nötsmakar med citroner övertoner. Trots beskrivningen anses det vara ett bittert te, så det finns flera olika sätt som rekommenderas för att underlätta smakerna. Vissa människor lägger en liten kub av rå potatis i teet, vilket tjänar till att absorbera bitterheten. Andra blandar helt enkelt honung eller socker för att ta fram smakerna och gömma bitterheten. Några tillägg i en nypa salt och torkad koriander för att accentuera de naturliga smakerna av teet.