Vad är ett Superband?

Ett superband är ett långt, mycket starkt motståndsband som används för övning och övre kroppsutbildning. Banden kommer i en mängd olika motståndsnivåer, allt från de som är lämpliga för nybörjare till de som används av tungviktiga idrottare. Att integrera dessa band i en träningspass orsakar en ökning av hjärtfrekvensen, eftersom kroppsvikten används mot dem. De vanligaste träningsrutinerna som utförs med hjälp av ett superband är assisterade chin-ups och dips.

Banden varierar beroende på tjocklek och bredd. Nybörjare superbandet är 3/16 tum (0,5 cm) tjockt och 0,5 tum (1,3 cm) bred vilket ger 25 pund (11,3 kg) motstånd. Några av de övningar som dra nytta av användningen är squats, bicep curls, axlar laterals, one-arm pressning och roning, samt crunches. Bandet på 1 tum (2,5 cm) är nästa nivå upp och rekommenderas för erfarna styrketräningsmän. Motståndsnivån är 50 pund (22,6 kg). Effekterna av övningar som blandad rodd, bröstpressar, upprättstående rader och rotationer förbättras med hjälp av detta superband.

Superbandet med 1,75 tum (4,4 cm), som erbjuder 75 pund (34 kg) motstånd, rekommenderas endast för mycket starka idrottare som ser ut att öka motståndet i övningar som döda hissar, explosiva drag och motståndskraftig stationär körning. Samma rutiner drar nytta av användandet av 2,5 tums (6,4 cm) motståndsband, men denna nivå är endast lämplig för tungviktiga superatrater, med 100 pund (45,3 kg) motstånd. Förkortning eller förlängning av band förändrar spänningen och följaktligen svårighetsgraden.

Superband kan införlivas i något träningsprogram med målet att minska fett och bli mer tonat. Motståndsträning kan användas i strävan efter god hälsa, eftersom den förbättrar endokrin och immunfunktion, bygger bendensitet och upprätthåller muskelmassa. Effekten av åldrande minskar också eftersom motståndsträning bygger styrka. Eftersom superband är lätta och lätta att bära i jämförelse med vikter, kan idrottsmän ta dem varhelst de vill träna.

De rörelser som krävs vid användning av motståndsband jämfört med vikter och tyngdlyftutrustning är jämnare, med mindre risk för skada. Nyckeln till en effektiv träning är att välja rätt bredd, en som varken är för lätt eller för hård för träningsnivå.