Vad är en vattenrota maskin?

En vattenrankmaskin är en träningsupplevelse som simulerar erfarenheten av att roa en besättningsbåt med vatten som form av motstånd. Roddmaskiner har varit i bruk sedan början av 1900-talet. Sedan dess har ett antal typer av sportutrustningsteknik uppfunnits och producerats för att förbättra de ursprungliga modellerna, vilket inte gjorde ett mycket bra jobb att simulera träningsövningen.

Den grundläggande, vanligaste strukturen hos en vattenrörmaskin, eller någon slags roddmaskin för den delen, innefattar ett säte som är anslutet till ett spår på vilket det kan röra sig fram och tillbaka. Framför sätet är en enhet som kallas svänghjul. Svänghjulet är den del av maskinen som skapar det motstånd som behövs för att utföra en träning. Motståndet som skapas av svänghjulet är avsett att simulera motståndet som upplevs när en åra släpas genom vatten under roddning. Fäst på svänghjulet är en kedja, i slutet av vilken är ett handtag.

Övningen som utförs på en vattenrankmaskin inkluderar en flytande rörelse från ett läge där knäna är böjda, kroppen ligger nära svänghjulet och armarna hålls rakt ut i svänghjulets riktning till en position där benen är raka, kroppen dras tillbaka och bort från svänghjulet och armarna drar handtaget nära bröstet. Det är motståndet i svänghjulet som skapar intensiteten i träningen och arbetar med armar, överkroppar och ben. När det görs korrekt är den här typen av träning en fullmåne träning.

Inomhusrobotmodeller har använt kolvmotstånd, magnetisk motstånd och luftmotstånd. Nu finns det även maskiner som använder vatten som huvudform av motstånd. Svänghjulet är fyllt med vatten, inom vilket det finns en paddel som roteras av rörelsen som utförs under träningen.

Medan många typer av roddmaskiner inkluderar ett upprätt svänghjul, svänghjulet i en vattenrankmaskin ofta placeras platt på framsidan av maskinen. Ju snabbare man rör sig medan man tränar på en vattenrankmaskin, desto intensiv blir motståndet. Detta gör att vattendrivmaskinen skiljer sig från andra roddmaskiner som inkluderar inställningar för att öka eller minska motståndsnivån.