Vad är en bukmugg?

En abdominal crunch eller helt enkelt en “crunch” är en övning som är utformad för att stärka och tona bukmusklerna. Denna övning är väldigt lätt att göra hemma, och folk som utför motion hemma tycker ofta om att integrera crunches i sina rutiner. Förutom den grundläggande bukkranen är det också möjligt att utföra det som kallas en snett sitta upp, en variation på crunchen som använder lite olika muskler.

I en bukskräm kroppar kroppen långsamt uppåt från ett benäget läge, med bukmusklerna som gör arbetet. Detta bidrar till utvecklingen av en stark kärna, vilket främjar bra hållning och minskar risken för skada. Det stärker och tonar också magmusklerna. För människor som är oroade över mageutseende, är en av de stora fördelarna med buk crunches att de tenderar att trimma i midjan och mageområdet, vilket ger mer definition och smidigare linjer i skräddarsydda plagg.

För att utföra en crunch ordentligt måste någon ligga platt, med knäna böjda och fötterna placerade platt på marken, höftbredd isär. Händerna kan placeras löst bakom huvudet eller längs sidans huvud eller vilar på bröstet. Därefter tar utövaren ett djupt andetag, drar magen ner mot golvet i processen och långsamt krullar upp på andan, håller fötterna och bäckenet på marken. Om händerna är placerade bakom huvudet för att stödja nacken, borde de inte användas för att dra huvudet framåt.

När någon har krossat sig så långt som möjligt, vilket kanske inte är så högt för människor som bara börjar med crunches, hålls positionen vanligtvis en stund innan kroppen sakta sänks tillbaka till marken. Efter att ha kommit till ett helt stopp kan övningen upprepas. I den sneda sitsen är benen böjda och placerade åt sidan och tränaren crunches som han eller hon normalt skulle byta sidor halvvägs för att arbeta musklerna på båda sidor av kroppen jämnt.

Det finns några försiktighetsåtgärder att tänka på när du utför en bukkran för att säkerställa att träningen är säker och produktiv. Det är viktigt att undvika att dra på eller tvinga huvudet under crunches, och hakan ska hållas upp och ut, om hakan rör på bröstet, kan detta leda till påfrestningar. Tränare bör också undvika frestelsen att använda deras kropps moment att driva sig medan de gör crunches, eftersom detta gör träningen mindre effektiv och det kan orsaka påfrestning eller skada.