Vad är Pennyroyal te?

Pennyroyal te är en örtinfusion gjord av bladet på pennyroyal-växten. Pennyroyal är en lågvuxen flerårig ört i mintfamiljen. Teinfusionen används oftast som en abortiv ört eller för att få en sen period. Som medicinskt te används pennyroyal ofta av alternativa läkare för att behandla matsmältningsproblem, astma, bronkit, premenstruellt syndrom, tandvärk, huvudvärk, förkylningar och vissa tror att det kan hjälpa till att behandla vissa typer av cancer.

Pennyroyal te har länge använts av läkare för växtbaserade läkemedel som abortkräde. När det är brant i vatten och blandat med andra abortiva örter kan pennyroyal användas för att få kroppen att avvisa en tidig graviditet. De starka oljorna i pennyroyal bidrar till att dessa örter abortiva effekter genom att orsaka muskler i livmodern att komma i kontrakt.

Alla örter är naturliga, men det betyder inte säkert. Att använda pennyroyal för att inducera abort är farligt, eftersom för mycket av örten kan vara giftigt och till och med dödligt. Pennyroyal eterisk olja ska aldrig användas internt, eftersom det kan orsaka organs skada och dödsfall.

En annan användning för pennyroyal te innebär att försenad menstruation inte är relaterad till graviditet. Sipping pennyroyal lämnar brant i vatten orsakar samma sammandragningar i livmodern som kan stimulera menstruation. En infusion av denna minty ört kan också hjälpa till att lindra premenstruella symtom. När du använder pennyroyal te är det bäst att jobba med en herbalist.

Te från infunderade pennyroyalblad kan användas för att behandla andra sjukdomar så länge som det används i måttlig utsträckning. En vanlig användning av pennyroyal te är behandling av matsmältningsbesvär och matsmältningsbesvär. Oljorna i bladen kan stimulera magen och matsmältningssaften för att hjälpa till att behandla en mängd olika matsmältningsbesvär.

Denna växtbaserade infusion används också vid behandling av andningsbesvär såsom bronkit och astma. Andra användningar för pennyroyal te inkluderar behandling av huvudvärk, vanliga förkylningar och tandvärk. Gravida kvinnor borde undvika pennyroyal te, eftersom det kan orsaka missfall.

Pennyroyal är ett ständigt ört infödd till Europa och Asien. Den växer i svala, fuktiga klimat där den sprider sig genom egen sådd och genom underjordiska löpare. Den är nära besläktad med mintplanten och har samma växlingsmönster och aromatiska löv. Pennyroyal växer 1 till 2 fot (ca 30 till 60 cm) lång och blommar i sen vår och sommar.

Bladen kan skördas när som helst under våren, sommaren och början av hösten. Efter skörd kan de användas färskt eller torkat på en torkskärm i solen och förvaras för senare användning. Pennyroyal dör tillbaka med det kalla vädret, men det regrows på våren från hardy underjordiska rotsystem.