Vad är Baby Formula?

Även om bröstmjölk är den bästa formen av näring för spädbarn, finns det tillfällen då amning inte är ett alternativ och många föräldrar och vårdgivare vänder sig till barnformeln. Formeln kommer i flytande, flytande koncentrat eller pulverform och kan fungera som den främsta källan till näring, vitaminer och järn under de första månaderna och ibland år av ett barns liv. Det är ett säkert, hälsosamt alternativ till bröstmjölk, och i motsats till vissa rapporter behöver inte mata ett spädbarn med formel inte ta bort bindningsprocessen mellan mamma och barn.

Babyformeln uppfanns i mitten av 1800-talet av den schweiziska kemisten Henri Nestle. När Nestle stötte på en mamma som inte kunde bröstfodra hennes för tidiga bebis skapade han en blandning för att mata barnet. Han kallade sin babyformel Farine Lactee Nestle. Idag finns det ett stort antal företag som tillverkar och distribuerar formel. Allt som säljs i USA måste uppfylla de strikta normerna för Food and Drug Administration (FDA).

Många typer av babyformler finns tillgängliga och valet kan vara skrämmande för de nya föräldrarna till ett litet barn. Den är tillgänglig med eller utan järn, med eller utan mjölk, och det finns sojabaserad formel. Ibland är det märkt att ha specifika vitaminer tillsatta. Som om det inte var tillräckligt, finns det otaliga varumärken att välja ut. Varje älskling är unik i sina behov, så föräldrar och vårdgivare bör kolla med barnets barnläkare för att ta reda på vilken typ som är bäst för deras barn.

Vid förberedelse av barnformeln bör föräldrarna sterilisera flaskorna och bröstvårtorna noggrant. Om en koncentrerad formel används ska vatten kokas i minst en minut innan den blandas in med koncentratet. Barn sköter sig normalt tills de har fått nog. Föräldrar bör börja med att lägga 3-4 gram (89-118 ml) babyformel i en flaska, troligtvis kommer inte barnet att slutföra flaskan. Om barnet tömmer flaskan, ska föräldrarna förbereda en större mängd för nästa utfodring.

Medan det finns många hemlagade receptformuleringar för barn, rekommenderar FDA, liksom de flesta vårdpersonal, att föräldrarna inte gör det hemma.